Hálás a szívünk, hogy két éves halasztás, hosszas készülődés és reményteli várakozás után megvalósulhatott a 20 éves jubileumi Ez az a nap!, amelyen több mint 30 nemzetből mintegy 40 ezren vettetek részt az egész Kárpát-medencéből és szélesebb régiónkból.

A rekkenő hőség ellenére már a program elején sokan megérkeztek, sőt a dicséret már felcsendült a Budapestre vezető út során is a különvonatainkon és buszainkon. Estére teljesen megteltek a lelátók és egy rövid felüdítő eső után mindenki felszabadultan énekelt Istenhez, hallgatta a megosztott lelki gondolatokat és imádkozott közösen a békéért és Magyarország szellemi megújulásáért.

A találkozón az összes felekezet egy szívvel képviselte magát a Katolikus Egyháztól a Hit Gyülekezetéig, az evangélikusokon és reformátusokon keresztül a baptista és pünkösdi hívőkig, valamint a számos kisebb gyülekezetek tagjaiig. Ez a felekezetköziség kiemelt fontosságú volt mindig is számunkra, ezért idén is úgy állítottuk össze a programot, hogy a színpadra lépők egységesen minden egyház tagjai közül kerüljenek ki.

A program gerincét ismert hazai és külföldi keresztény zenei produkciók adták, amelyek között rövid üzenetek hangzottak el. Jelen volt számos olyan előadó, aki végigkísérte mozgalmunk elmúlt két évtizedét. Ilyen volt a brit Noel Richards, aki 1997-ben a Wembley-ben már létrehozott egy hasonló stadionos dicsőítő alkalmat. Martin Smith a 23 várost körbejárt Roadshow után ismét ellátogatott hozzánk, és különösen örültünk, hogy vele jött Stu G is, az egykori Delirious? együttes gitárosa. Hallhattunk pörgős gospel dallamokat a London Community Gospel Choirtól és Noel Robinsontól, mély istenimádó éneket a veterán Graham Kendricktől, valamint vidám dalokat Tim Hughes-tól és a Gas Street Music-tól. Az est fénypontjai közé tartoztak a háromszoros Grammy-díjas Michael W. Smith fellépése, valamint a kaliforniai Bethel Music gyönyörű dicsőítő dalai. A napot az ausztrál Planetshakers zárta hatalmas hangulatot teremtve.

Természetesen legtöbbször magyarul csendültek fel a szebbnél szebb énekek, amelyeket egy hatalmas kórusként énekelt együtt a stadion. Nem az számított, hogy kik állnak épp a színpadon, hanem az, hogy kihez száll fel a hálaének. Vezetett bennünket ebben a meghitt dicséretben a PZM, a Hidden Kingdom, a Hermons, a Dics-Suli Band, a felvidéki Crux, Oláh Gergő, a Keresztkérdés, Gável András és Gellért Mező Misivel kiegészülve, a Golgota Helénával, Hellinger Andrissal és Dobner Illéssel, Caramel, az Új Forrás, Csiszér Laci, Prazsák Laci, Hanna és Pintér Béla. A kárpátaljai Amaro Del nem tudott elutazni, ezért ők videóüzenetben köszöntek be. Elhangzott a Himnusz Kovács István operaénekes vezetésével, amit az egyházvezetők imádsága követett, az egész estét pedig a Mi Atyánk közös elmondása zárta le.

Hálásak vagyunk, hogy szomszédos nemzeteink hívő társadalmával is szoros kapcsolatot ápolhatunk, és hogy a lelátókra is nagyon sokan érkeztek tőlük. Ezért fontosnak tartottuk, hogy a színpadon is képviseltetve legyenek. Román testvéreinket a moldovai Not An Idol zenekar reprezentálta, Szlovákiából Marian Lipovsky (Timothy) és Julius Slovak (Godzone), Lengyelországból Mate.O érkezett. Horvátországból Andrej Grozdanov gitárművész és az Emanuel együttes jött, Szerbiából Darijo Šehić, Szlovéniából pedig Tadej Vindiš. A németajkúakat az Outbreakband vezetője, Juri Friesen képviselte.

Az egyes fellépők között bizonyságok és lelki üzenetek hangzottak el a színpadról Baranyi József, D. Szabó Dániel, Görgey Zsuzsa, Győri Virág, Kiss József, László Viktor, Nemes Dávid, Rácz Lajos, Szeverényi János és Varga László elmondásában. Az evangéliumot Mike Sámuel lelkipásztor hirdette.

Köszönjük nektek, hogy eljöttetek, hogy közösen dicsőítsük Mennyei Atyánkat és megéljük a testvéri találkozás közösségét! Szívmelengető érzés volt a sorok között járva látni a rengeteg csillogó szemet és mosolyt! Mérhetetlenül hálásak vagyunk a számtalan üzenetért, bizonyságért, fotóért és videóért, amelyekkel szombat óta árasztotok el bennünket! Felemelő érzés olvasni a történeteket a megváltozott életekről és a lelki megújulásokról. Végtelenül örülünk neki, hogy ilyen sokatoknak ajándékozott meg Isten áldásaival, és megindító átélni azt, hogy ebben közvetítőként bennünket is felhasznált.

Bátorítunk, hogy vigyétek és terjesszétek a szívetekben lángra lobbant tüzet otthonaitokba, gyülekezetetekbe, településeteken! Olvassátok kitartóan az ajándékba kapott Jézus-Bibliát, mert ebben van Isten élő igéje, amelyen által üzenni akar számodra is. Legyetek közösségben, ápoljátok a hitet, dicsőítsétek Istent!

A rendezvényen készült fotókat és videókat folyamatosan publikáljuk honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon. Látogassátok őket rendszeresen, mert az elhangzott dalokat, bizonyságokat, üzeneteket itt fogjuk közzé tenni. Csatlakozz Baráti kör Facebook-csoportunkba is, ahova várjuk saját tanúságtételeiteket, élményeiteket, fotós és videós beszámolóitokat!

Köszönjük a színpadra lépett előadóknak és a lelki üzeneteket tolmácsolóknak, hogy elfogadták meghívásunkat emelve a nap színvonalát és közelebb hozva bennünket Istenhez! Köszönjük, minden hazai és külföldi vendégünknek a jelenlétet, és hogy végigkísértek, mellettünk voltak, bátorítottak az elmúlt 20 évben a stadionig vezető úton!

Köszönjük a rengeteg önkéntesünknek, akik ennek a monumentális eseménynek a lebonyolításában segédkeztek! Köszönjük, hogy mosolygósan és örömmel szolgáltátok Istent és segítettetek bennünket logisztikai feladatoktól kezdve az előadók fogadásán át a Jézus-Bibliák kiosztásáig. Nélkületek nem jöhetett volna létre ez az alkalom!

Köszönjük minden technikai munkatársnak, a színpadot megtervezőknek és felépítőknek, a hang- és fénytechnikát összeállítóknak, a videós kollégáknak és mindenkinek, aki a háttérben szakmai tudásával és szervezői ismereteivel hozzátett az alkalom megvalósításához.

Mindenekfelett pedig Istennek köszönjük és adunk hálát, hogy életet és megváltást kaptunk tőle! Az Ő iránta való szeretetünk miatt hoztuk létre ezt a napot, és Őt dicsérjük továbbra is a mindennapokban!