Két szemléletmód hat szerte a világon az élet keletkezésével kapcsolatban: a teremtéselmélet illetve az evolúció. Utóbbin a természettudósok számtalan logikai rést találtak, de sokan úgy hiszik el, hogy valójában nem is ismerik. Egy mértékadó gondolkodó úgy találta, hogy Marx, Darwin és Freud tanításai több bajt hoztak az emberiségre, mint az addigi összes teória. Hogy mást ne mondjunk, Hitler az evolúcióra alapozta meg felsőbbrendű faji elméletét, és ezt tudjuk mi követte. Persze a Bibliára hivatkozva is történtek szörnyű dolgok, de ott azt csak ürügyül használták, és nem a tartalmára hivatkoztak, mivel az a szeretetre buzdít.

A teremtés feltételez egy Teremtőt, és az tényleg furcsa lenne, hogy egy ennyire bonyolult világot a véletlen vagy önjáró fejlődés hozott volna létre. Mit gondolnánk, ha a Dél-amerikai őserdőben sétálva, egy tisztáson találnánk egy felhangolt zongorát? Biztosan arra gondolnánk, hogy valahogyan idevetődött egy ember, aki képes építeni egy ilyet, vagy valami sajátos módon idekerült. Az nem jönne szóba, hogy a szél, a pára, az eső, a talaj és egyebek alkották meg ötvenezer év alatt.

Creation Magazin 2021 promo
Creation Magazin

A Creation Magazin nagyon színvonalasan érvel a Teremtő munkája mellett. A formák, a színek, a választékosság, a rendezettség, az összefüggések – maga az Élet jelenik meg világunkban. A legmagasabb szintű alkotáshoz magas szintű elemzések illenek, és végre nálunk is elérhető ilyen.

„Hiteteket egészítsétek ki elsőként jósággal és tisztességgel, azután a tisztességet helyes ismeretekkel és tudással” – javasolja a Biblia (2Péter 1,5), és jó tudnunk, hogy minden igazi tudományos felfedezés csak igazolni fogja azt, amiben hiszünk. Ha pedig ezt ilyen színvonalasan tálalják, mint a Creation, akkor annak csak örülhetünk. Mai világunkban pedig, amikor Isten teremtett világának az alapelemei ellen látunk világméretű támadást, jó, ha érvekkel és megfigyelésekkel erősítjük magunkat. Valaki úgy fogalmazott, hogy a Teremtés Isten szeretetének a formai kifejezése. Milyen összhang és mennyi szépség található benne!  “A Menny az Örökkévalóé, de a Földet az ember fiainak adta” (Zsolt. 115,16), tehát ez a szép bolygó ránk lett bízva. Emiatt a környezetünk védelme, ápolása magasabbrendű szempontok miatt is fontos. Ugyanakkor emiatt gyönyörködhetünk is benne, élvezhetjük és rácsodálkozhatunk szépségeire.

Az Örömhír Alapítvány pedig már 1990-es indulása óta sokszorosan bizonyította, hogy számukra a tettek a fontosak. Segíteni a rászorulókat, az egyedülálló anyákat, a szegény sorsúakat, felzárkóztatni hátrányos helyzetben levőket, és tették, amire csak futotta erejükből, kapacitásukból. Több mint 30 éve próbálnak adni, és most a fizikai szükség után, szellemi szükségeinknek adtak ezzel a magazinnal. Hűek voltak a kevésen, és így többet bízhattak rájuk.

 “Isten örök hatalma és isteni természete ugyan emberi szemmel nem látható, de mégis világosan érzékelhető és megérthető, mert a világ teremtése óta mindenki láthatja és tanulmányozhatja Isten teremtményeit”

Róma 1,20

A Creation Magazin a firemedia.hu weboldalon keresztül rendelhető meg.