Matt Redman kiadta a ‘Halfway Empty’ című számot, a harmadik dalt a 2023-ra várt albumáról. Az új dal azt a gondolatot boncolgatja, hogy amikor a poharunk csordultig tele van, még közel sem vagyunk Isten kegyelmének végéhez; még csak “félig üres” sem.

Matt Redman a dalszöveg nagy részét egy kórházi váróteremben írta, miközben egyik gyermekét műtötték; ez egy nehéz pillanat volt, ami alatt gyakorolhatta, hogy az Úr jóságára és gondviselésére összpontosítson.

“Remélem, hogy ez a dal más emberek számára is ezt teszi majd – a csatáink és küzdelmeink közepette -, hogy segítsen emlékezni arra, hogy folyamatosan megtartanak, gondoskodnak rólunk és vigyáznak ránk” – mondja. A ‘Halfway Empty’ bátorítja a gyülekezetet, emlékeztetve minket arra, hogy nem volt még olyan nap, amikor Istenünk jósága, áldása és kegyelme ne jelent volna meg valahogy az életünkben.

A ‘Halfway Empty’-ben van egy eredendő szelídség, mivel akusztikus stílusban lett felvéve, hangsúlyozva Isten gyengéd szívét az Ő népe iránt. Az új dal az emlékezés és hálaadás imádságos dala Isten bőséges, pazarló és kimeríthetetlen jóságáról és kegyelméről az életünkben.