A leánykérés kiemelten fontos esemény. Az ember készül rá, megkérdezi a barátait, hogy ők hogy csinálták, tervezget, mérlegeli a változatokat. Szeretné, ha az övé jól sikerülne, és ezért megpróbálja a lehető legjobb, legszebb helyszínt kiválasztani. Ez egy gyönyörű pillanat, és a környezet legyen méltó hozzá.

Hasonlóak ehhez az Ez az a nap! helyszínei is. Az elmúlt 23 év alatt minden hely egyedi módon lett kiválasztva, és a lista igen változatos. Már 2000-ben a legelső alkalommal mennyire nagyszerű volt a Parlament előtt gyülekezni, az ikonikus Lánchídon át a séta, majd az emblematikus Tabán a záróénekléssel. Innentől kezdve a Margitsziget, a Kisstadion, a Hősök tere és a többi, mind olyan hely volt, amelyet a fővárosiak szívesen és sokszor látogattak, magukénak éreztek. 

Aztán jöttek a fedett csarnokok: a Körcsarnok, még behúztuk az Olimpiait is, majd sok éven át a Budapest Aréna. Ám közben ellátogattunk a Westend tetőteraszára is, ami tényleg egyedinek számított.

Időközben felépült a Puskás, és a tavalyi dicsőítés nagyon emlékezetesre sikerült ebben az impozáns stadionban. A sor pedig idén is folytatódik, ott van Pula az amfiteátrummal, és Debrecen a nagyon szép stadionjával. Ezek a helyek Isten imádatára lettek kiválasztva, és – belegondolva – ki más lenne méltó, mint ő, hogy a lehető legszebb helyeken dicsőítsük. Az általa létrehozott világ gyönyörű, és a mi köszönetünk is legyen hozzá méltó helyszíneken. A Szentlélek mindig arrafelé terelgette a csapatot, ahol emlékezetes környezetben találkozhattunk és énekelhettünk Teremtőnknek és Megváltónknak. 

És itt csatlakozik vissza a leánykérés. A Bibliából tudjuk, hogy Jézus, mint vőlegény fog visszajönni az őt nagyon szerető hívőkért, akik az ő Menyasszonyát jelképezik. Aztán pedig lesz egy Menyegző is. Egyszer minden szolgálat meg fog szűnni, ám egy az öröklétben is folytatódni fog, és ez az imádat.

Amikor összejövünk dicsőíteni, akkor Jézussal találkozunk, neki és Istennek szól a hódolat. Itt találkozik a leendő Vőlegény és a leendő Menyasszony. Készülünk a találkozásra, és a hívőknek addig még sokat kell tisztulniuk, hogy az a fehér ruha tényleg fehér legyen. Ám ezek a közös dicsőítések tisztítanak is. Mert itt csak Jézus áll a középpontban, senki más. Itt el kell tudnod fogadni a testvéredet, aki másik közösségbe jár, sőt tanuld meg becsülni, szeretni is őt. Kopik az egónk, nő a szeretetünk, az egységünk, Jézus pedig még jobban az életünk középpontjába kerül.

Jól megválasztott helyszínek, találkozás leendő Vőlegényünkkel, és a mennyei tevékenységünk előzetes gyakorlása – ezeken a napokon.

Tegyünk meg mindent, hogy amikor majd megjelenik, megszépülve, tisztán fogadhassuk őt. Gyönyörű nap lesz az. Az az a nap, amiért érdemes élni.