Mi indított arra, hogy a kezdeményezés mellé állj? Hogyan lettek segítőid a csoportban?

Amikor a márciusi Ez az a nap! adásban meghallottam László Viktor felhívását, hogy a Mozdulj! kezdeményezés kapcsolattartókat keres, akkor Isten bennem is megmozdított valamit. Férjem mondta ki hangosan, hogy ez a feladat nekem szól, és gyermekeim is megerősítettek ebben.

Nagy örömmel láttam hát neki ennek a feladatnak: nem sokkal a felhívás után meg is kerestem helyi és környékbeli ismerőseimet azzal a kérdéssel, hogy egy ilyen kezdeményezés mellé állnának-e, s ha igen, mivel tudnák azt támogatni. Létrejött a Facebook-csoportunk, ahová ismerőseim is meghívták az ő ismerőseiket, de többen az Ez az a nap!-on keresztül találtak ránk.

Mozdulj Jászberény
Jászberényben is mozdulnak az egészségügyben dolgozók megsegítéséért

Miket ajánlanak fel a csoporttagok az egészségügyben dolgozók részére?

Amikor először megkerestem a kórházi dolgozókat, elmondták, hogy kaptak már felajánlásokat, így sütit, kávét tőlünk is szívesen fogadnak, illetve gyümölcsöt is, mert azt még nem kaptak. Ahogyan ők fogalmaztak, az lenne a jó, ha rendszeresen, több napon át is jutna a kórházba „jókedvcsináló”.

Mozdulj Jászberény festmény
Velkeiné Pócz Ilona festőművész saját alkotását ajánlotta fel

Így a kapcsolattartómmal megegyeztünk, hogy a mi csoportunk heti két alkalommal juttat majd be adományokat. Persze, volt olyan hét, hogy háromszor kellett beszaladnom. Annyira aktív a csoport, hogy szinte el sem indultunk, de már jelezték, hogy kisült a sütemény, vagy hogy az egyik szombati napon meg is vették a friss gyümölcsöt. Nagyon jó látni, megélni ezt az aktivitást, hálás vagyok az Úrnak minden egyes adományozónkért, a nem szűnő segítőszándékért!

A már említett kávén, süteményen, gyümölcsön kívül felajánlásaink között van üdítő, ásványvíz, édesség, sós nassolnivaló. Vittünk be még az Ez az a nap! naptárain, igés kártyáin kívül adományozóinktól is igés lapokat, köszönőleveleket, egyik kislány igés hálalapocskákat készített. Nyugalmazott művésztanárunk, Ica néni saját festményét ajánlotta fel, amely méltó helyre lelt az önkormányzat által felajánlott orvosi szolgálati lakásban.

Milyen visszajelzések érkeznek bentről az összefogás láttán?

Jólesik nekik a gondoskodás, a sok finom adomány. Örülnek, hogy gondolunk rájuk. Az egyik osztály visszajelzése alapján a nővérkék nagyon-nagyon örülnek, ahogy a pihenőszobában meglátják a sok finomságot. Kivetkőzve az overallból rögtön tudnak enni, inni, kávézni, így fizikálisan és mentálisan feltöltődve mennek vissza a betegek közé.

Egy másik osztályon is nagyon örülnek minden adománynak, kiemelték, hogy náluk főként a finom sütijeinknek van sikere. Ebben a nagyon nehéz időszakban számukra jóleső, erőt adó érzés, hogy gondolunk rájuk és támogatjuk őket.

Hogy fogadják a lelki táplálékot a kórházban?

Van, aki kifejezetten várja, örömmel fogadja. A következő hetekben szeretnénk a betegeknek is eljuttatni igei üzeneteket, hiszen a betegágyon fekve többen fogékonyak Isten hívó szavára. Több hívő csoporttagunk jelezte, hogy ők szívesen hordozzák imádságban kórházi dolgozóinkat, betegeket, családjaikat. A csoportunkba imakérések is érkeznek: ez is nagyon jó dolog, hogy konkrétan tudhatjuk, kikért, miért imádkozhatunk.

Hogyan élik meg az adományozók a segítségnyújtás lehetőségét?

Minden adakozónk hálás az egészségügyben dolgozóknak, és örülnek, hogy hozzájárulhatnak a „jókedvcsináláshoz”. Így tapasztalhatjuk meg a „jobb adni, mint kapni” (ApCsel 20,35) örömét. Bízom benne, hogy ez a lelkesedés nem fog alábbhagyni, hiszen az Ige is erre buzdít bennünket: „A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik Isten.” (Zsid 13,16)


Mozdulj! – Ahol a szükség, ott a segítség

A Mozdulj! ima- és segítőcsoportok már országszerte több tucat helyen alakultak meg. Látogass el a http://mozdulj.ezazanap.hu/ weboldalra és csatlakozz te is a helyi csapatodhoz, vagy ha még nálatok nem alakult ilyen, akkor jelentkezz regionális összekötőnek!