A Biblia tele van sok csodálatos verssel, amelyeknek ereje örökre megváltoztathatja az életünket. Nem számít, hogy küzdesz-e azzal, hogy miben hiszel, vagy inspirációt keresel a közösséged megváltoztatásához, a Bibliának van mondanivalója. Ezeknek az inspiráló igeverseknek az olvasása segíthet befejezni mindazt, amit el kell végezned, és segíthet, hogy arra irányítsd a figyelmedet, ami igazán számít. Íme néhány a legjobb bibliaversek közül, amelyek átsegítenek a tanéven.

Kolossé 3:23-24

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek, tudván, hogy ti viszonzásul megkapjátok az Úrtól az örökséget. Az Úr Krisztusnak szolgáljatok!

Ez az egyik legfontosabb bibliavers, amely átsegít a tanéven, vagy szinte bármi máson. Amikor a végét járod a dolgozatra való felkészülésnek vagy egy projekthez szükséges kutatásnak, ne feledd, hogy az, ahogyan a feladatokat kezeled, nem csak a munkamorálodról árulkodik. Minden egyes feladat, amit elvégzel, azt jelenti, hogy a legjobb erőfeszítésedet adod Istennek.

Példabeszédek 16:3

Bízd az ÚRra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid.

Ahelyett, hogy minden tervedet tökéletesen próbálnád megvalósítani, kötelezd el magad amellett, hogy mindent az Úr kedvéért teszel. Ha ezt végigcsinálod, meglátod, ha egyszerűen csak azért dolgozol, hogy Neki adj dicsőséget, messzebbre jutsz, mint a saját terveid valaha is eljutottak volna.

Zsidók 10:24-25

Ügyeljünk arra, hogy egymást szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást annál is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.

Az egészséges gyülekezet fontosságát írják le ezek a szavak, de a tanárok és a diákok közötti közösség és elszámoltathatóság szükségességére is alkalmazhatóak. A bátorítás szükséges ahhoz, hogy átvészeljük a hosszú tanévet, akár a szülőktől, akár a tanároktól, akár az adminisztrátoroktól, akár a diákoktól érkezik.

Máté 5:16

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

Az, hogy keresztényként hogyan éljük az életünket, rendkívül fontos, mert mindannyian Krisztus követei vagyunk, bárhová is megyünk. Ahelyett, hogy engednél az önelégültségnek, a panaszkodásnak vagy az összehasonlításnak, inkább nézd meg, hogyan tudsz hatást gyakorolni az iskolai világodra Krisztus ügyéért. Ne feledd, mindezt az Ő dicsőségére tesszük.

Példabeszédek 6:10-11

Még egy kis alvás, egy kis szunnyadás, összetett kézzel fekvés: így tör rád a szegénység, mint útonálló, és a szűkölködés, mint egy fegyveres ember.

A megfelelő pihenés minden diák vagy pedagógus számára szükséges, de van egy pont, ahol fennáll a veszélye annak, hogy a lustaságba esünk. Ezt el kell kerülnünk, ha túl akarjuk élni a tanévet. Ha egyszer átvesszük a lustaság szellemét, nem sok idő telik el, és a jegyek elkezdenek romlani, vagy a tanárok elkezdenek spórolni a munkájukkal.

Róma 12:2

És ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.

Az oktatási folyamat olyan, amelyben a diákok folyamatosan új dolgokat tanulnak, és továbblépnek a múltból. A mi életünk keresztényként hasonló ahhoz, hogy soha nem fejezzük be igazán a továbblépést. Engedd el, ami nem működik, és lépj túl mindenen, ami azzal fenyeget, hogy távol tart Istentől.

Filippi 4:6-7

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.

A legértékesebb bibliai igeversek között van a Filippi 4:6-7. Mindannyian küzdünk a szorongással, legyen az egy nagy beszámoló leadása vagy más ok, ami megijeszt minket. Könnyű hagyni, hogy a félelem eluralkodjon rajtunk, de a Biblia emlékeztet bennünket arra, hogy Isten irányít. Ezért bíznunk kell benne, és következetesen kommunikálnunk kell Mennyei Atyánkkal.

Máté 6:34

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.

Az előző versekhez hasonlóan a szorongással kapcsolatban a Máté 6:34 azt mondja, hogy ne szaladjunk előre, és ne engedjük, hogy a stressz legyőzzön minket. Dolgozzátok végig a napotokat Isten kegyelmében járva. Amikor holnap felkelsz, tedd meg újra. Semmi baj nincs azzal, ha előre tervezünk, de amikor hagyjuk, hogy a jövő lehetőségei megfosszanak minket a mai örömünktől, akkor nem bízunk Istenben.

Filippi 4:13

Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem.

Ez az egyik legalapvetőbb bibliai vers, amelyet azok használnak, akik nagy dolgokat akarnak elérni. Pál itt azt mondja, hogy Isten megengedi neki, hogy az evangéliumot különböző eszközökkel megossza másokkal. A Filippi 4:13 nem azt ígéri, hogy a szíved vágyait teljesítheted, hanem azt, hogy Isten ereje által csodálatos tetteket hajthatsz végre.

Róma 15:13

A reménység Istene töltsön el titeket a hit teljes örömével és békéjével, hogy a remény bőségben legyen bennetek a Szentlélek erejéből!

Amikor úgy döntünk, hogy istentelen törekvésekkel, szórakozással vagy kényelemmel töltjük meg elménket, lemaradunk az Ő ígéretéről, hogy gondoskodik rólunk és bőséges életet ad nekünk. Engedd meg, hogy Isten legyen a mindennapi életedet tápláló üzemanyagforrás, és akkor elviselhetőbbnek fogod találni az iskolai évet.

Zsidók 12:1-2

Azért mi is, akiket a tanúknak ilyen nagy felhője vesz körül, tegyünk le minden terhet és a minket környező bűnt, kitartással fussuk végig az előttünk álló küzdőpályát. Tekintsünk fel a hit szerzőjére és bevégzőjére, Jézusra, aki az eléje tárt öröm helyett keresztet szenvedett, nem törődve a gyalázattal; és Isten trónjának jobbján ül.

A prioritások felállítása segíthet kiküszöbölni a zavaró tényezőket, és azt tenni, amire elhívást kaptunk. A tanév során rengeteg olyan felelősséggel és lehetőséggel találkozol majd, amelyek lehetnek jó vagy nem jó dolgok, amelyeket Isten nem a számodra kijelölt pálya mentén helyezett el. Tartsd az első dolgokat az első helyen, és összpontosítsd tekintetedet Krisztusra.

Jakab 1:2-4

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudva, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül.

Az üldöztetés az egyik a sokféle mód közül, ahogyan próbára tehetnek minket ebben az életben. Lehet, hogy a munkatársaid vagy a diáktársaid cikiznek a hited miatt. Lehet, hogy valami, ami a hitedhez nem tartozik, nehézségbe sodort. Bármi történjék is, tudd, hogy Krisztushoz közel maradni a helyes lépés. A kitartásod így vagy úgy, de végül kifizetődik!

Ezek a bibliai igeversek, amelyekkel átvészelheted a tanévet, csak néhány a sok nagyszerű bölcsességből, amelyeket Isten adott. Állj szilárdan, tedd a legjobbat, és bízz Istenben, hogy megszabadít. Ez nagyjából minden, amit az élet bármelyik szakaszában megtehetsz.

Forrás: KLOVE