László Viktor és Andrej Grozdanov

Horvátország abban az áldásban részesülhetett, hogy a februári Ez az a nap! Roadshow két alkalmának is otthont adott Zágrábban és Eszéken. Amellett, hogy ismert dicsőítésvezetők kiváló zenei produkcióit láthattuk, ezek az esték óriási megerősítések voltak abban, hogy új szelek fújnak a közép-európai régióban. Kevés lehetőség van arra, hogy dicsőítésvezetők így összegyűljenek, s még kevesebb az olyan alkalom, amikor ennyire különböző hátterű szolgálók teszik ezt. Az Ez az a nap! Roadshow most mégis összehozta őket, hogy egy színpadon állva énekeljenek az egy Istennek: az Atyának, a Fiúnak és Szentléleknek.

Ez az erőteljes esemény összetört sok láncot és terhet, melyet a vallásosság hoz az embereknek. A szabadság és a boldogság mellett az egység és a céltudatosság légkörét tapasztaltuk meg ezen a két estén. A zene mindig valami újat hoz, s úttörője új határoknak. A tekintélyes zágrábi Lisinski koncertteremben és az eszéki sportcsarnokban megrendezett koncertek mindössze próbák voltak a budapesti Ez az a nap! 2021 előtt, melyet Horvátország nagy izgalommal vár!

Andrej Grozdanov


A zágrábi Lisinkskiben megrendezett dicsőítő este azok az események közé tartozott, melyek a változás szelét hozták el. Bátorító volt látni valami olyasmit, ami nem szokványos számukra, hanem rendkívüli értékű, s élettel tölt el bennünket. Neves keresztény zenészek vezettek minket, de a Lélek volt, aki munkálkodott közöttünk. Úgy gondolom, hogy a zene ki tud fejezni olyan dolgokat, melyeket mi magunk nem tudunk, s pontosan ez történt ezen az estén. A színpadon állók hangjukkal és hangszereikkel tanúságot tettek Krisztusról, az ő megváltó munkájáról. Megtették saját részüket azáltal, hogy vezettek bennünket imában és dicsőítésben, Isten pedig hozzátett minden mást.

Hiszem, hogy az a nap valamilyen módon átalakított bennünket. Most már tudom, hogy az Úr készen áll, hogy trónja mellé vigyen minket, ahol megszabadít terheinktől, ahol elfelejtünk mindent, ami körülvesz bennünket, s ahelyett, hogy önmagunkra koncentrálnánk a csodálatos Istenre, Jézusra nézhetünk. Ez az igazán hihetetlen dolog történt Zágrábban, mégsem nevezhetjük meglepőnek, mert Istennek specialitásai a hihetetlen dolgok. A Roadshow csodálatos emlékeztető volt, hogy az Úr nem felejtett el bennünket, nem adta fel nemzetünket, annak ellenére sem, hogy mi olyan sokszor tagadtuk meg őt.

Tea Šestak