László Viktor és Andrej Grozdanov

Horvátország abban az áldásban részesülhetett, hogy a februári Ez az a nap! Roadshow két alkalmának is otthont adott Zágrábban és Eszéken. Amellett, hogy ismert dicsőítésvezetők kiváló zenei produkcióit láthattuk, ezek az esték óriási megerősítések voltak abban, hogy új szelek fújnak a közép-európai régióban. Kevés lehetőség van arra, hogy dicsőítésvezetők így összegyűljenek, s még kevesebb az olyan alkalom, amikor ennyire különböző hátterű szolgálók teszik ezt. Az Ez az a nap! Roadshow most mégis összehozta őket, hogy egy színpadon állva énekeljenek az egy Istennek: az Atyának, a Fiúnak és Szentléleknek.

Ez az erőteljes esemény összetört sok láncot és terhet, melyet a vallásosság hoz az embereknek. A szabadság és a boldogság mellett az egység és a céltudatosság légkörét tapasztaltuk meg ezen a két estén. A zene mindig valami újat hoz, s úttörője új határoknak. A tekintélyes zágrábi Lisinski koncertteremben és az eszéki sportcsarnokban megrendezett koncertek mindössze próbák voltak a budapesti Ez az a nap! 2021 előtt, melyet Horvátország nagy izgalommal vár!

Andrej Grozdanov


A zágrábi Lisinkskiben megrendezett dicsőítő este azok az események közé tartozott, melyek a változás szelét hozták el. Bátorító volt látni valami olyasmit, ami nem szokványos számukra, hanem rendkívüli értékű, s élettel tölt el bennünket. Neves keresztény zenészek vezettek minket, de a Lélek volt, aki munkálkodott közöttünk. Úgy gondolom, hogy a zene ki tud fejezni olyan dolgokat, melyeket mi magunk nem tudunk, s pontosan ez történt ezen az estén. A színpadon állók hangjukkal és hangszereikkel tanúságot tettek Krisztusról, az ő megváltó munkájáról. Megtették saját részüket azáltal, hogy vezettek bennünket imában és dicsőítésben, Isten pedig hozzátett minden mást.

Hiszem, hogy az a nap valamilyen módon átalakított bennünket. Most már tudom, hogy az Úr készen áll, hogy trónja mellé vigyen minket, ahol megszabadít terheinktől, ahol elfelejtünk mindent, ami körülvesz bennünket, s ahelyett, hogy önmagunkra koncentrálnánk a csodálatos Istenre, Jézusra nézhetünk. Ez az igazán hihetetlen dolog történt Zágrábban, mégsem nevezhetjük meglepőnek, mert Istennek specialitásai a hihetetlen dolgok. A Roadshow csodálatos emlékeztető volt, hogy az Úr nem felejtett el bennünket, nem adta fel nemzetünket, annak ellenére sem, hogy mi olyan sokszor tagadtuk meg őt.

Tea Šestak

Szólj hozzá te is!