Worldwide Revival két részből álló projektként készült, amely összesen tizennyolc dalt ölel fel. Az első rész júliusban jelent meg, a második pedig jövőre várható. Az album tizenkét vadonatúj stúdiófelvételt, két korábban digitálisan megjelent kislemezt, valamint két klasszikus Newsboys-dal új felvételét tartalmazza.

„A Worldwide Revival egy olyan projekt, amelybe az elmúlt két évben minden energiánkat belefektettük. Szürreális érzés végre megosztani a világgal ezt a dalgyűjteményt, amelyet imádsággal átszőve, tudatosan alkottunk meg, hogy továbbadhassuk azt az üzenetet, amelyet Isten a szívünkre helyezett ebben az időszakban. Hálásak vagyunk, hogy most végre hallhatja a közönség is” – osztotta meg a zenekar. „Reméljük, hogy ezek a dalok eljutnak azokhoz, akiknek szükségük van rájuk, és hogy sokak szívében megújulást hoznak.”

A zenekar 2022 végén kezdték el összeállítani az albumot azzal a céllal, hogy olyan dalokat alkossanak, amelyek bibliai igazságokra épülnek, és amelyeket a dicséret vezérel. Michael Tait, a vezető énekes, és Adam Agee közösen írták a kiadványon szereplő tizenkét új dalt, közülük kiemelkedik a „Heaven On Earth” című szám. „Már egy ideje őriztük ezt a dalt, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre megoszthatjuk a világgal” – mondta Tait. „A Heaven On Earth egy imából született, és végül egy világméretű ébredésért való kiáltássá vált.”