Matt Maher - Alive & Breathing
Matt Maher – Alive & Breathing

Matt az elmúlt ősz és tél folyamán négy kislemezt is kiadott, s ezeket gyűjtötte össze márciusban napvilágot látott nagylemezén. Az albumon friss dalok mellett korábban jól ismert Maher slágerek élő felvételei is helyet kaptak (Because He Lives (Amen), Lord, I Need You). Különlegessége a korongnak, hogy a dalszerző olyan énekei is rákerültek, melyeket ő szerzett más előadók számára, de eddig saját feldolgozásban nem hallhattuk őket (Soul on Fire, Come As You Are).

„Vannak olyan pillanatok az életünkben, amikor ugyan érezzük, hogy valami új vár ránk, mégis tétlenné válunk, lefagyunk mert nem tudjuk pontosan hogyan lépjünk tovább. Az album címadó dala egy ima, ami felrázhat bennünket ilyen helyzetekben.”

– mesélte Matt az Alive & Breathing mögötti tartalmat. Hozzátette, hogy ha még lélegzünk, és még ezen a világon vagyunk, akkor a legjobb formája a továbblépésnek az, hogy dicsérjük Atyánkat. Az imádat ugyanakkor nem azért van, hogy elkerüljük a problémáinkat, hanem egy út, ami átvisz a nehézségeken.

Kedvenc dalunk: Soul on Fire