Az idei évben a Szikra Projekt az élő koncertekre fókuszál, így a díjnyertesek, valamint a legjobb háromba jutó produkciók koncerttámogatásban részesülnek. Ennek megfelelően azon produkciók jelentkezését várják, melyeknek szándéka a 2022-es évben közönség előtt tartott, élő koncertet adni. 

A Szikra-díjról

2016 óta kerül megrendezésre a Szikra Díjátadó Gála, a hazai keresztény könnyűzenei élet legrangosabb eseménye, ahol hat kategóriába nevezhetnek dalokat az előadók – legjobb dal, legjobb dicsőítő dal, legjobb dalszöveg, legjobb zenei produkció, legjobb élőben előadott produkció, legjobb videoklip. A korábbi években Szikra-díjban részesült például Oláh Gergő, a Keresztkérdés, Andelic Jonathan – Jota, és Stu33.

A nyertes műveket a Szikra-díj szakmai zsűrije bírálja el, akik a hat kategórián felül az életmű díjat is átadják, valamint idén sem marad el a közönségdíj kiosztása, melyet a weboldalon keresztül, online szavazás formájában, a közönség ítél oda.

A fontosabb időpontok és határidők:

  • 2022. február 2., 0:00 óra: nevezés kezdete
  • 2022. február 20., 24:00 óra: nevezés vége
  • 2022. március 6.: shortlistes dalok kihirdetése (kategóriánként a legjobb 3 dal), közönségszavazás kezdete
  • 2022. március 25., 24:00 óra: közönségszavazás vége

A nyertesek 2022. március 30-án, online kerülnek kihirdetésre a Szikra Projekt hivatalos Youtube csatornáján. További információért keresd fel a Szikra Projekt weboldalát!

A tavalyi online díjátadó