Mozdulj! Szeged 3

Szegeden is gyorsan megalakult a Mozdulj! csoport. Hogyan jutott el a kezdeményezés a városba?

Amikor meghallottam az Ez az a nap! által közzétett felhívást rögtön éreztem, hogy jelentkeznem kell. A Szentlélek indított erre, és miután hagytam magam meggyőzni, jelentkeztem is. Napokon belül létrejött a Facebook csoport, ahova személyes meghívással, és jelentkezés útján is elkezdtek gyűlni a tagok. Sokat jelentett, hogy a helyi rádió készített egy interjút László Viktorral, ami megérintette rengeteg ember szívét.

Hogyan mérted fel, hogy mire van a legnagyobb szükségük a kórházi dolgozóknak?

A Szegedi Tudományegyetem Covid kórházával felvettem a kapcsolatot, és kaptam tőlük egy konkrét listát, ami később még bővült is. Ez a lista elsősorban a mindennapi munkához szükséges dolgokat tartalmazta.

A csoport tagjai milyen jellegű felajánlásokat tesznek?

A csoportba elsősorban célirányos gyűjtés folyik, a kórház által küldött lista alapján, de ezenkívül bármilyen felajánlást szívesen fogadunk. Érkeztek műanyag dobozok vagy papucsok is. Vannak, akik innivalót ajánlanak fel, de kaptunk már sütemény és gyümölcs adományt is a Mécses egyesület jóvoltából. Az általuk gondozott sérültek készítettek kézműves termékeket is, amit szeretettel adtak át. Rajtuk és minden más felajánlón is érezhető, hogy fontos számukra a segítségnyújtás.

Mozdulj! Szeged 2

A testi táplálék mellett lelki táplálékkal is tudtok szolgálni?

Vittünk be igekártyákát, amiből egy nehéz napon erőt merítenek a betegek és dolgozók egyaránt.Jön majd gyermek Biblia, ami a lelki feltöltődés szempontjából fontos, mert Isten igéje életet ad. A kórházi dolgozóknak nagyon nehéz a feltöltődés megoldása, jelen körülmények között a családban tudnak leginkább megerősödni, de a klinikán működik egy kápolna is, ahol meg lehet pihenni lelkileg.

Milyen visszajelzések érkeznek a kórházi dolgozók részéről? Hogyan fogadják a felajánlásokat?

A kórházi dolgozók minden felajánlást nagy örömmel és hálával fogadnak, mert érzik ezáltal, hogy megbecsülik a munkájukat és szeretik őket. Akárhányszor bent jártam, azt láttam, hogy valóban nagyon fáradtak és kimerültek, megviselte őket a hosszú ideje tartó helytállás. Minden alkalommal nagyon örültek az adományoknak, és hálásak a kimutatott szeretetért.


A Mozdulj! ima- és segítőcsoportok már országszerte több tucat helyen alakultak meg. Látogass el a http://mozdulj.ezazanap.hu/ weboldalra és csatlakozz te is a helyi csapatodhoz, vagy ha még nálatok nem alakult ilyen, akkor jelentkezz regionális összekötőnek!

Szólj hozzá te is!