Az elmúlt hónapokban Kirk Franklin 25 ország fiataljaival együtt dolgozott a Compassion programjában. Virtuális meghallgatásokon és próbákon keresztül a több mint 120, 11-19 éves fiatalból álló Compassion Youth Choir a művésszel közösen dolgozott az eredetileg 1998-ban megjelent dal újragondolt felvételén. Miután 2020 elején a Compassionnal együtt elutazott a Dominikai Köztársaságba, Franklin úgy érezte, Isten elhívta, hogy használja tehetségét, platformját és személyes történetét arra, hogy a fiatalokat világszerte arra inspirálja, hogy kövessék álmaikat és teljesítsék ki Isten adta adottságaikat.

2020 végén a Compassion felhívást küldött a fiataloknak, hogy vegyenek részt egy virtuális kórusban. Franklin eredetileg azt tervezte, hogy minden országból kiválasztja a legjobbakat, de miután átnézte a fiatalok által beküldött videókat, annyira meghatotta tehetségük és szenvedélyük, hogy mindenkit kiválasztott a projektben való részvételre, aki jelentkezett a meghallgatásra.

Kirk Franklin – Lean on Me (feat. Compassion Youth Choir)

Franklin elmondta: “Megtiszteltetés volt ennyi fiatal, tehetséges és lelkes gyerekkel dolgozni a világ minden tájáról! Hálás vagyok a Compassion International csapatának, amiért lehetőséget adtak nekem, hogy ilyen minőségben szolgálhassak. Hihetetlen, hogy egy ilyen dal még mindig ennyi emberre rezonál. Imádkozom, hogy ez a verzió adjon egy kis reményt az embereknek szerte a világon.” A virtuális foglalkozások során Franklin énekoktatást nyújtott, válaszolt az életével és zenei karrierjével kapcsolatos kérdésekre, sőt, még néhány tánclépést is megtanított a csoportnak.

A Fülöp-szigetekről származó tizenegy éves Yshara azt mondja, hogy az egész folyamatot élvezte. “Nagyon izgatott vagyok, hogy az ifjúsági kórus tagja lehetek, hogy megmutathatom mindenkinek az éneklésben való tehetségemet, és hogy együtt lehetek más, különböző helyekről érkező énekesekkel.” Hozzátette, a Franklinnel való közös munka során a legjobban az tetszett neki, hogy hallotta az élettapasztalatait, és hogy énekesként fejlődött. A 18 éves nicaraguai Maria elmesélte: “A kedvenc részem az volt, hogy hallhattam Kirk bizonyságtételét, motiváló és inspiráló szavait – hogy ha valamiről álmodni tudsz, akkor Krisztus Jézusban el is tudod érni.”.

A Compassion International egy keresztény szervezet, amely azon dolgozik, hogy Jézus nevében kiszabadítsa a gyermekeket a szegénységből. Az 1952-ben alapított Compassion 25 programországban több mint 8000 helyi gyülekezettel működik együtt, hogy lelki, gazdasági, szociális és fizikai ellátást nyújtson több mint kétmillió szegénységben élő csecsemőnek, gyermeknek és fiatal felnőttnek.