Kari Jobe - The Blessing
Kari Jobe – The Blessing

A 15 új, saját szerzeményt bemutató albumot még nyáron rögzítették, és bár élő felvételes, a korábbiaktól eltérő módon közönség nélkül történt mindez. Két évig dolgozott Kari ezen a kiadáson, amely időszakban kereste, kérte Isten útmutatását, hogy mit akarnak a gyülekezetek énekelni és kijelenteni, mivel nem tudta és nem látta még, hogy mit hoznak az előttünk álló hónapok, évek.

„Ebben a korszakban, amikor a félelem megpróbálja ellopni a világ figyelmét, úgy gondolom, hogy ezek az énekek Jézus igazságának és reményének legyőző erejét hordozzák. A világunkban látszólag minden változóban van, de Isten nem változik, és soha nem fog megváltozni” – nyilatkozta az amerikai dalszerző a lemez mondanivalójával kapcsolatban.

A címadó ’The Blessing’-et a szintén dicsőítő férjével Cody Carnes-szel, és az Elevation Worship-ből ismert Chris Brown-nal és Steven Furtick-kel közösen még 2020 tavaszán írták és publikálták, pont egy héttel azelőtt, hogy világszintűvé vált volna a pandémia. A megjelenés óta ez az áldást hirdető himnusz, nem csak több mint 40 milliós videó nézettséget, és 70 milliós dal-letöltést hozott, hanem tavaly megnyerte a GMA Dove Awards ’Év dicsőítő dala’ címet, és jelölték 2021-ben Grammy díjra is ’Legjobb kortárs keresztény dal’ kategóriában, amelyet magyar idő szerint március 15-én adnak át Los Angeles-ben.

A 2020-as év meghatározó dala lett a The Blessing

A megszületett dal kapcsán a szakmai elismeréseket igazán sokra értékeli Kari Jobe, de ennél is többet jelentenek számára azok a visszajelzések, amelyek a hallgatóitól érkeztek:

Annyiszor sírtam, amikor néztem, hogy a világ minden tájáról különböző emberek hogyan hirdetik ki az áldást a családjuk, az egyházuk és a nemzeteik felett. Isten a szavak Istene, és ez a dal egyenesen a szentírásból származik. Szeretem, hogy soha nem változik, mindig velünk és értünk van. Ez annyi békét hoz, különösen a csalódás, a bizonytalanság és a félelem időszakában, ahogyan mindannyian végigmegyünk ezen az éven. ’Az Áldás’ az az igazság, amelyet naponta kijelenthetünk életünk, családunk és mások felett. Ez annyira csodálatos.”

Kari Jobe
Kari Jobe

A három év után új nagylemezzel jelentkező énekesnő több mint kétórás dicsőítő lemezt állított össze, amely már az első pillanattól bevezet Isten jelenlétébe, és valódi kapcsolódás jelent a Menny és a föld között. Micsoda hitről, erőről és bátorításról tesz tanúbizonyságot Kari, ahogyan a korlátozások, a gyász és a bizonytalanságok között az Isten adta szabadságról, az általa megtört depresszió lesöpréséről, az örömről, és azt Őt felmagasztaló dicsőítések kibontakozásáról énekel, már a nyitó ’Heaven Invade’-ben. Az ezt követő ’Let The Light In’ a dalszerző elmondása szerint egy erős prófétikus kijelentés a Zsoltárok 22:4 kapcsán, amely arról szól, hogy Isten a király, erős és hatalmas, Ő a fény, és itt az ideje, hogy lelki értelemben kinyissuk a szívünk ablakait, és hagyjuk, hogy a sötétség elmeneküljön, az Ő fénye pedig ragyogjon.

Az egész albumot ez az Isten központú, nehézségeken átívelő, és minden pillanatban Őt dicsőítő lelkület jellemzi, mondanivalójában pedig a személyes megtapasztalások és Isten-élmények mellett valódi, az Atyától származó vigasztaló, bátorítások szólalnak meg a csapat által. Mindegyik szerzemény önmagában is egy kincs, amelyek olyan üzenetet hordoznak, amelyek közelebb visznek az Úrhoz. A lemez második felében található ’Your Nature’-rel kapcsolatban Kari kifejtette:

Még akkor is, ha csalódás vagy kilátástalanság időszaka van, Isten mindig velünk van, soha nem hagyott el minket! Miközben végigjárjuk ezeket a rendkívül nehéz időszakokat, továbbra is bíznunk kell abban, hogy az Ő természete jó akkor is, ha esetleg nem értjük. Megígéri, hogy mindent jóra fordít, és mindent széppé tesz a maga idejében. Törj ki a csalódásból és a kilátástalanságból!

Kari Jobe – Your Nature

A végén az egyik lezárásként érkező ’Throne Room’ a Jelenések könyvének szentírásán alapszik, és tudatosítja, hogy milyen lehet a Mennyország. „Ne félj, a Menny hihetetlen lesz!” – hangzik az énekesnő szívből jövő bátorítása.

Ez az őszi dicsőítő album – amelynek legtöbb szerzeményéről élő videós felvétel található meg a Youtube-n – egy igazi szíverősítő ebben a felfordult és bizonytalan világban, amely Isten kinyilatkoztatásai által nyújt igazi kapaszkodót. Kari Jobe elbűvölő hangja, és páratlan dalszerzői- és énekesi tehetsége pedig olyan szintre emeli ezt a kiadást, és olyan színtérre viszi a keresztény könnyűzenét, ahol kevesen állják meg tartósan és hitelesen a helyüket.

Tóth Szilvia

Kari Jobe – The Blessing (Live) – A teljes album Spotify-on