Amióta kitört tavaly a járvány, az LCGC nagyon kevés bevételre tehetett szert, mivel a működését biztosító koncertekre nem volt lehetőség. A mostani online koncert április 17-én lesz este 6 órakor. Többek között fellép: Beverley Knight, Andrew Roachford, Maxi Priest, Noel Robinson, Donald Lawrence (USA), Paul Carrack, Alice Russell és Jahmene Douglas is.

London Community Gospel Choir
London Community Gospel Choir

Az alapító, Bazil Meade így fogalmazott: „A tavalyi év különösen nehéz volt a zeneipar számára, és mivel a művészeti ágak kevés támogatást kaptak, sok szervezet küszködi. Ezért van szükségünk támogatásokra, hogy kitartsunk addig, míg a korlátozásokon enyhítenek. Reméljük, hogy ez a koncert mozgósítani fogja régebbi és új híveinket, akik kedvelik ezt a gospel zenét, melyet annyira szeretünk énekelni. Várhatóan emlékezetes estének nézünk elébe.”

Beverly Knight: Régóta ismerem Bazilt és az LCGC-t és el sem tudom képzelni, hogy megszűnjön a kórus. Szívesen segítek nekik, hiszen annyi éven át olyan szép munkát végeztek.

A koncert ötletgazdája Amanda Alexander, aki kedveli az LCGC-t, és ő az, aki kitalálta a The Grounded Mummas (stabil és beleérző anyák) csapatot, akik olyan nők, akik online találkoznak, segítik egymást, és tágabb közösségeiket is.

Amanda: „A családom kislány korom óta kötődik az LCGC-hez. Túl a nagyszerű előadásaikon, a helyi közösségeket is komolyan támogatták. A Grounded Mummas és az LCGC is ugyanúgy szeretné inspirálni és segíteni a helyi közösségeket, és az ő támogatásuknak talán ez a legszebb módja, hogy meghívott vendégeikkel együtt ünnepelnek, zenélnek”.

A nálunk is többször megfordult kórusnak itt lehet adományozni, az online koncert pedig YouTube, Facebook és Instagram oldalukon lesz követhető.