Isten azzal a céllal teremtett téged, hogy győzelmes legyél. Ő, a Teremtőd lesz az, aki megméri a sikeredet az életben, és senki más. Ez rendkívül jó hír! Azt jelenti, hogy nem kell félned Istentől, mert Isten érted van. Mégis vannak, akik annyira félnek tőle, hogy már attól is idegesek lesznek, ha csak beszélnek róla. Tudod, hogy miért? Bűntudatot éreznek, és aztán elkezdenek gondolkodni: “Ha közel kerülök Istenhez, ki fog oktatni. Emlékeztetni fog mindarra, amit rosszul csináltam, és akkor még rosszabbul fogom érezni magam!”.

Semmi sem állhatna távolabb Isten igazságától. Jézus azt mondta: “Nem azért jöttem a világra, hogy elítéljem, hanem hogy megmentsem”. Ez így is mondhatnánk: “Nem azért jöttem, hogy szidjalak, hanem hogy megmentselek”. És ha Isten értünk van, ki lehet ellenünk? Jézus azért jött, hogy megmentsen minket, nem azért, hogy megijesszen. Ezért van az, hogy amikor az angyal a pásztoroknak Jézus születéséről beszélt, az első dolog, amit mondott, az volt, hogy “Ne féljetek!”.

Sokszor amikor Isten üzenetet küld az embereknek a Bibliában az első szavak így hangzanak: “Ne féljetek!” A Bibliában 365 olyan üzenet van Istentől, amely ezzel a mondattal kezdődik. Más szóval, az év minden egyes napján olvashatunk egy olyan üzenetet Istentől, amely tulajdonképpen azt mondja: “Nem kell félned. Én érted vagyok, veled vagyok, szeretlek”.

A karácsonyt Isten ezen örömhíre miatt ünnepeljük!

“Az angyal pedig ezt mondta nekik:
Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz.”

Lukács 2:10

Hogyan változna meg az életed, ha mélyen hinnéd, hogy Isten érted van? Kérd Istent, hogy segítsen neked a hitetlenségedben!

Forrás: pastors.com