Sinach Greatest Lord
Sinach Greatest Lord

Sinach nigériai születésű dalszerző és dicsőítésvezető, aki gyorsan világhírűvé vált a Waymaker (Útkészítő) című közkedvelt dal szerzőjeként, amelyet már több mint 60 előadó feldolgozott. A nálunk még nem túl ismert énekesnő néhány évvel ezelőtt kezdett el együttműködni az Integrity kiadóval, de az elmúlt 30 év alatt már kilenc albumot adott ki. Legújabb, Greatest Lord című élő kiadványa tizenhárom új számot tartalmaz, amelyek tematikája Isten fenségére és csodájára fókuszál.

Sinach erőteljes énekhangja indítja az albumot a címadó számmal, és gyorsan érezzük, hogy ő nem egy átlagos dicsőítésvezető. A felfelé irányuló szöveg, az afrikai kórus és a zenekari alapok ezt a dalt az album egyik kiemelkedő számává teszi.

A “We Prevail” című dalban a Potter’s Hand egykori dicsőítésvezetője, Maranda Curtis is közreműködik, és a dalszöveg motívumát a 27. zsoltárból kölcsönzi. Ez az erőteljes női duett arra emlékeztet minket, hogy bármi történjék is ebben az életben, Istenünk győzelmet aratott a kereszten, így a jövőnk biztos.

Egy másik kiemelkedő szám az elgondolkodtató és személyes “King of Glory”, amelyben a Hillsongos Darlene Zschech is közreműködik. A két hölgy egyesíti énekes tehetségét, és hirdeti Krisztus természetfeletti erejét és azt a munkát, amit még mindig végez.

A Greatest Lord csodálatosan támaszkodik Sinach hihetetlen vokális képességeire, visszarepítve minket a régi idők R&B legendáihoz, mint Aretha Franklin vagy Patti LaBelle. Bár egyértelműen a Southern Gospel elemek jellemzőek rá, az album nem zárkózik be egy stílusba.

Forrás: Worship Musician