Van bennünk egy idomulási vágy, hogy olyanok legyünk, mint a többiek. Ám vannak, akik veszik a bátorságot, és eltérnek – de a jó érdekében. A művész azt fejezi ki, ami az átlegemberben is benne van, csak nem tudja megfogalmazni.

A hívők életében is vannak olyan jelenségek, melyeket nem könnyű átbeszélni. Mert mi egyszerre vagyunk: család, jövevények, hadsereg, menyasszony, tanítványok, fiak és lányok, ittlevők, mégsem idetartozók. Annyi helyzetben meg kell tanulnunk Isten országa szerint élni, gondolkodni, viselkedni egymás között és mindenfelé. A jó az, hogy a Szentlélek bennünk van, és Jézus is minden nap figyelemmel kíséri utunkat, így soha nem vagyunk egyedül. Nem véletlen, ami történik velünk, s ha szeretjük Istent, akkor MINDEN a javunkra lesz.

Íme egy csapat, amelyik vállalja, hogy eltér a szokványostól. Nézzük is meg a Gable Price & Friends: I Need You (Szükségem van rád) című dalát, hogy mutassuk, miről is van szó.

I Need You (Szükségem van rád)

A szokatlan megjelenés és szöveg a kiszolgáltatottságunkat, a mások véleményének kitettségünket nagyon érzékletesen fejezi ki. Elég sok a csalódott hívő, mivel a gyülekezetek nem tökéletesek.

Mert igenis csalódhatunk hívő közösségeinkben, beszólhatnak, manipulálhatnak, megfeledkezhetnek rólunk, s egyebek, amik fájhatnak. Csak ezek miatt nem szabad megkeseredni, mert az sok rossz gyümölcsöt terem, ahogy az Ige is figyelmeztet. Megbocsátani és el is felejteni, mert én sem vagyok különb, én is okoztam sebeket, mulasztottam vagy okoztam bántást. Mindnyájan Isten irgalmából élünk, megértéssel kell tehát viszonyulnunk szintén esendő testvéreinkhez.

Zenélő barátaink tudják ezt, és ezért biztatnak. Fel a fejjel! – üzenik a következő dalukban.

Brother Jack (Jack testvérnek)

Az ilyen csapatokról nem gondolnánk, hogy a hit tisztaságát és a megtérés komolyságát is a zászlójukra tűzik, pedig így van. A kreatív együtteseknek komoly tőkesúly kell a hajójuk alá, mert ők kockázatosabb utakat is bevállalnak a tengeren. Az ilyen dalok mutatják, hogy bátran mehetnek a nyílt vizek felé. Cory Asbury szegődik társként melléjük a Repentance (Megtérés) című számban.

Repentance (Megtérés)

Hogy pedig mennyire nincs értelme egymást támadni, a másikat kritizálni, azt nagyon jól kifejezi a You Are My Country (Ti vagytok az én országom) szám, melyben egyik mentora, Kristene DiMarco is feltűnik.

You Are My Country (Ti vagytok az én országom)

Friss szelek fújnak Gable Price-ék felé. Mély elkötelezettség, stabil hit, kreatív gondolatok, szabad kifejezés. Nagy kedvencek, akik helyre teszik sok hívő kificamodott lelki tagjait.