Érezted már valaha azt, hogy csak kutatsz, reménykedsz és megpróbálsz elérni valami olyasmit, ami a megfoghatón túl rejlik? Doug Holck kortárs amerikai zeneszerző musicalje ilyen kérdésekre keresi a választ.

„A Remény Tüze” musical egyedülálló műsorszámai, lenyűgöző színészi alakítások és lélegzetelállító zenei kíséret formájában keltik életre a színpadon a karácsonyi történetet, a megszokottól eltérő nézőpontból. A 80 perces, két felvonásból álló előadás egy 20 perces szünettel kerül megrendezésre.

“A Remény Tüze” című műve egy klasszikus zenei vonalat követő, mégis modern és dinamikus rendezésű musical. A mindannyiunk által jól ismert betlehemi történetet jeleníti meg a bibliai szemtanúk és egy képzeletbeli mellékszereplő, Hanna nézőpontján keresztül, aki ott volt Jézus születésének estéjén, valamint Jeruzsálemben is, amikor Jézust keresztre feszítették. Hanna története mindannyiunk története is egyben az igazi reményről, a vágyódásról, hogy megtaláljuk életünk értelmét, a minket érő nehézségek közepette is.

A jegyvásárlásokból és a további adományokból befolyt teljes összeg jótékonysági adományként kerül felajánlásra. Idén a pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt és Általános Iskolát támogatjuk.

A koncert szervezői között szerepel a Pécsi Pásztorkör valamint a Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálat, azaz a PEKSZ.