Vujicic üzenete az, hogy Isten szeretete nem a mi teljesítményünkön vagy tetteinken, hanem az ő jellemén alapul. Azért vagyunk szeretve, mert ő szerető. Ez azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy mit teszünk vagy tettünk, mindig méltók vagyunk Isten szeretetére. A feltétel nélküli szeretetnek ez az üzenete különösen sokat jelenthet azok számára, akik úgy érezhetik, hogy nem felelnek meg a világ által állított követelményeknek, vagy hibáztak a múltban.

Vujicic hite is nagy hatással van a megpróbáltatásokhoz való hozzáállására. Azt vallja, hogy “Isten soha nem ad többet, mint amennyit elbírsz”, és hisz abban, hogy Isten segítségével bármilyen akadályt le lehet győzni. Ez a szemlélet segít neki abban, hogy bátran és elszántan nézzen szembe a kihívásokkal, és sokakat inspirál, akik hallják ezt az üzenetet.

Nézzünk 6 idézetet, amelyek Nick Istenbe vetett hitéről szólnak!

“Isten nem azokat az embereket adja neked, akiket akarsz, hanem azokat, akikre szükséged van – hogy segítsenek, hogy bántsanak, hogy szeressenek, hogy olyanná tegyenek, amilyennek lenned kell.”

Minden okkal történik, és az életünkbe lépő emberek, akár hasznosak, akár bántóak, szerepet játszanak abban, hogy olyanná formáljanak bennünket, amilyennek lennünk kell. Istennek terve van az életünkkel, és az emberek, akikkel találkozunk, részei ennek a tervnek.

“Lehet, hogy nincsenek karjaim és lábaim, de van egy szívem, amely tele van szeretettel, és egy lelkem, amely tele van céllal.”

Az igazi erő belülről fakad, és a fizikai korlátok nem határoznak meg minket. Mindannyiunknak van célja, és a szívünkben lévő szeretet és a lelkünkben lévő cél az, ami igazán meghatároz bennünket.

“Isten szeretete olyan, mint egy folyó, állandóan áramlik, állandóan ad. Csak annyit kell tenned, hogy megnyitod a szívedet, és hagyod, hogy megtöltsön.”

Isten szeretete bőséges és mindig elérhető számunkra, csak meg kell nyitnunk a szívünket, hogy befogadhassuk. Isten szeretete folyamatosan áramlik és ad, gondoskodik rólunk minden szükségletünkben.

“Isten soha nem ad neked többet, mint amennyit elbírsz. Bízz benne, és ő átsegít a legnehezebb időkön is.”

Isten mindig velünk van, és nem fog többet adni nekünk, mint amennyit elbírunk. Az Istenbe vetett bizalom és a rá való támaszkodás erőt és útmutatást ad nekünk, hogy legyőzzünk minden nehézséget.

“Isten terve az életeddel nagyobb és jobb, mint amit el tudsz képzelni. Bízz benne, és hagyd, hogy vezessen az utadon.”

Istennek konkrét terve van az életünkkel, és ez nagyobb, mint amit el tudunk képzelni. Ha bízunk Istenben, és hagyjuk, hogy vezessen minket, akkor egy teljes élet felé fogunk vezetni.

“Isten szeretete feltétel nélküli. Szeret téged, függetlenül attól, hogy mit tettél vagy mit fogsz tenni. Mindig ott van melletted, mindig arra vár, hogy visszatérj hozzá.”

Isten szeretete feltétel nélküli, ami azt jelenti, hogy nem a tetteinken vagy a teljesítményünkön alapul. Isten mindig szeret minket, és mindig várja, hogy visszatérjünk hozzá, függetlenül attól, hogy milyen messzire tévedtünk.