Vannak napok, amikor egyszerűen semmit sem tudsz jól csinálni – meséli Shust. “Nemrég a két legidősebb fiunknak volt egy nehéz napja. Ahogy lefekvés előtt csendben összegyűltünk a nappaliban, könnyek csordultak végig az arcukon, mert úgy érezték, hogy túl sokat vétkeztek. A feleségem megkérdezte: “Mit mond a Biblia Isten kegyelméről?”. Egy pillanattal később egyikőjük az arcán felcsillanó reménnyel válaszolt: “Hogy minden reggel megújul?”. Alig várta, hogy lefeküdjön, és tiszta lappal ébredjen”.

Aaron Shust
Aaron Shust

A reményről szóló személyes bizonyságtételek és a Siralmak versei által inspirált Every Morning arra bátorítja a hallgatókat, hogy bízzanak Isten hűségében – még a legsötétebb pillanatokban is.

“A Siralmak szerzője bízott Isten hűségében. Még a legsötétebb éjszaka közepén, még a legszörnyűbb körülmények között sem volt hajlandó elfelejteni, hogy Isten irgalma minden reggel új. Ennek a komor versnek a közepén a reménysugár ragyog, úgy, mint egy gyertya a sötét szobában. Ebbe a reménybe kapaszkodunk, és várjuk a hajnal ígéretét – mondja Shust. “Amikor minden komornak tűnik, bízunk Isten hűségében”.

Aaron Shust reméli, hogy az Every Morning a hallgatókat az örömteli remény érzésével árasztja el, még akkor is, ha a szomorúságban találják magukat.

“Amikor Isten megteremtette a világot, éjszakát teremtett, amit nappal követett. Van egy költői szépség abban, hogy a nappal követi az éjszakát. Nem kell félni attól, hogy Isten elutasít a tegnapi hiányosságok miatt – az Ő útja a megbocsátás, a helyreállítás és a szeretet” – osztja meg. “A legnagyobb reményem az lenne, hogy maga Isten beszéljen közvetlenül az emberekhez, ott, ahol éppen vannak, miközben hallgatják az éneket. Hogy a dal egy eszköz legyen a Lélek munkájához”.