Brandon Heath szinte az ismeretlenségből robbant be 2007-ben, és mindjárt egy olyan dallal, mely a Billboard listáján az első helyre került. Persze nem az a mérvadó, hiszen vannak olyan előadók, akik rengeteg emberhez visznek el áldást a dalaikkal, mégis alig látjuk őket a népszerűségi listákon. Ezzel együtt nagy ugrás volt a számára. A dal arról szól, hogy képesek vagyunk változni, s bár látná az, akit korábban ismert, mennyit is változtam.

 I Am Not Who I Was (Nem az vagyok, aki voltam):

Brandon attól tartott, hogy ez egy „kicsúszott eredmény” lesz, és ő is szaporítani fogja az egyslágeres előadók hosszú sorát. Ám félelme alaptalan volt, mert Isten nagyobb tehetséggel ajándékozta meg. Egy évre rá még nagyobbat szólt a Give Me Your Eyes (Hadd lássak a Te szemeddel) dal, amihez egy fantasztikusan eltalált klip párosult. Aki látta, egy életre megjegyezte:

Mi mást kívánhatnánk, mint, hogy lássunk az Ő szemével, szeressünk az Ő szeretetével, és lehessünk az Ő karja, amivel segíteni akar az embereken.

Brandon alkotta meg az egyik legszebb házassági éneket, amiből sugárzik a mély szeretet felesége iránt. Igaza van, mert mindnyájan szeretnénk mindig vigyázni szeretteinkre, mindentől megóvni őket. Olyan szépen fogalmazza meg a boldog pillanatokat, amikor együtt repülnek. És még mélyebb, amikor felvázolja a lehetséges sötét, nehéz időszakokat, s hogy akkor is ott akar lenni mellette, adni azt, amit csak tud.

Faith Hope Love Repeat  (Hit, remény, szeretet ismételve):

Csoda, hogy megszületett, valahogy felnőtt, nem gondolhatták, hogy lesz belőle valaki. Ám Istennek szép elképzelései vannak, dolgozik a jellemünkön, biztat és segít. Aztán ha belenézünk a jövőt mutató távcsőbe, akkor látjuk, ahogy eljuttat oda, ahova legbelül vágyunk. 

Wait And See (Várj és nézz):

Az az igazság, hogy ha valaki odatalál Jézushoz, akkor még sokáig hatnak a bűnök, a sérülések, a rossz beidegződések, minták, melyeket fokozatosan számol fel az Úr a mi bevonásunkkal. Lesznek még ekkor magányos, kusza, sötét és borús napok. Ám van remény, mert Istennek még van terve velem.

I am here, I am loved, God is good, And that’s enough. Itt vagyok, szeretnek, Isten jó, és ez elég nekem. That”s enough (Elég nekem)

Brandon olyan, mint az utcánkból egy fiú. Átlagos kinézetű, kedves fickó.

A dalai könnyen érthetőek. Egyszerűen nagyszerű művész.

Tele van érzékenységgel, segíteni akarással. Ehhez pedig mindig megtalálja az eredeti dallamokat, és a mélyre menő szövegeket.

Példája biztatás lehet sokaknak: Hozd ki a legtöbbet a tehetségedből, amit Istentől kaptál. Bízd rá magad – nem fogsz csalódni.