A lecsó
Az Ez az a nap! olyan, mint egy főzés. Mondjuk, egy lecsó elkészítése.
Adva vannak az alapanyagok: olaj, só, hagyma, paradicsom, paprika, szalonna. A klasszikus felállás. Nálunk is adva van a dicsőítés, bizonyságtételek, imádságok és az Evangélium elmondása. Csupa nagyszerű alapanyag, mind egészséges, kiváló termelőktől. Mindennek pedig az alapja a Biblia, ami a létező legjobb, legegészségesebb táplálék.
Nagyszerű dalok, előadók, valós életváltozások, komoly imádkozók. Ezeket kell úgy tálalni, hogy a legjobb ízt adják. Mert annyiféle ízlés és szempont van. Mindenkinek van egy elképzelése, amiről meg van győződve, hogy az a legjobb, úgy a helyes, legyen szó fellépőkről, stílusról, arányokról. Mi viszont látjuk, hogy az a vélemény egy a nagyon sok között. Mert a másiknak meg amazok a szempontjai, és így tovább.
Jönnek az ötletek, hogy tegyünk bele kolbászt, virslit, cukkinit, padlizsánt, tojást, s az sem mindegy, hogy csípős lesz-e vagy sem. Majdnem 300 féle lecsó létezik, és a hasonlatnál maradva, minden egyes rendezvénynél valamit ki kell főzni.
Ha visszanézzük az elmúlt 25 évet, akkor látszik, hogy a mi „lecsónk” egy kicsit mindig másképpen készült. A többségnek ízlett, de mindig vannak olyanok, akiknek nem, és ez így természetes. A szakácsok is az átlagízlést veszik célba. Mi igyekszünk többféle programot kínálni, ami szerintünk az adott évben a legáldásosabb a hallgatóságnak.
Minden évnek külön története van, és ebben is maximálisan Istenre vagyunk utalva. Mert ő hoz a képbe együtteseket, megszólalókat, lezárva az utat valakik előtt, másokat pedig idehozva.
A mi szándékuk az, hogy mindig ízletes és tápláló legyen ez az étel. Hogy a kiváló alapanyagok jól hassanak együtt is. És van egy olyan hozzávaló, amit mi csak részben tudunk hozzátenni: az imádság.
Köszönet azoknak, akik közelről és távolról gondoskodnak erről. Mert abból minél több belekerül, annál többeknek fog ízleni, és a sok tápláló anyag a javukra lesz. Köszönet mindenkinek, aki hozzáteszi a maga imádságát az Ez az a nap! ízéhez. Jó étvágyat!